God Morgon Huddinge skapar samtal mellan företagare, investerare och beslutsfattare

Det bästa med samtalen i morgonsoffan är att få sitta och lyssna på gästerna. Jag har fått chansen att leda de här samtalen i ett par år nu och gästerna har varit många. När jag sitter och gör min research så får jag chansen att upptäcka nya människor, nya saker och får samtidigt en djupare förståelse för Huddinges utveckling. Det är lärorikt och inspirerande.

Den här morgonen är frukostmötet inledning på Mötesplats Huddinge, en dag när kommunen möter näringslivet. Så utvecklas dialogen mellan företagare, investerare och beslutsfattare. I soffan ser jag fram emot att få samtala med Daniel Dronjak (kommunstyrelsens ordförande) och Huddinges kommundirektör Magdalena Bosson om den process där kommunen träffar 100 företag på 100 dagar och andra viktiga och aktuella utvecklingsfrågor.

Sedan blir det väldigt intressant att prata med områdesstrateger, fastighetsutvecklare och investerare om utvecklingen i tre av Huddinges kraftigast växande områden – Flemingsberg, Kungens kurva och Länna. Tänk bara på att en fastighet i Kungens kurva – nämligen Heron City – årligen tar emot dubbelt så många människor som Liseberg i Göteborg. Jag ser också fram emot att höra med Gustav Amberg (rektor vid Södertörns högskola) om campusutvecklingen som pågår. Blandningen av studenter, forskare, boende och snart också entreprenörer och kontorsmänniskor gör att Flemingsberg kan utvecklas till en spännande stad.

Charlotte Persson är chef för strategiska sektionen inom Huddinge kommuns samhällsbyggnadsavdelning. En nyckelposition i utvecklingen av Huddinge och det blir intressant att höra Charlottes perspektiv på Huddinge och södra Stockholm. Att jag får avsluta morgonen med att höra Pia Forsberg (näringslivschef Huddinge kommun) sammanfatta de viktigaste kunskaperna efter de första 30 företagsbesöken i processen med 100 företagsbesök blir väldigt intressant.

60 minuter sitter vi och samtalar. Det kommer att sägas många viktiga saker.  Så det känns skönt att vi kommer att filma det här frukostmötet nu. Det kommer att sändas live, och vi kommer också att lägga ut det i efterhand. Då kan fler vara med. Och skapa de där relationerna som är så grundläggande för att vi ska fortsätta att utveckla den här platsen – och de här sammanhangen – tillsammans.

/Fredrik Welander

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *