En god morgon i Huddinge!

5914_571873689524372_1985971692_n

Jag gick upp ganska tidigt. Klockan fyra på morgonen började min mobil att vibrera. En timme senare styrde jag bilen österut och strax efter sju parkerade jag och klev in i Sjödalsparken i Huddinge. För mig var det premiär som programledare för frukostmötet God Morgon Huddinge! Jag hade höga förväntningar på mötet, det har blivit bra med morgonsoffa i Huddinge.

Den här morgonen hade vi kloka gäster. Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge berättade tillsammans med näringslivschefen Pia Forsberg om rankingar och satsningar på företagsklimatet. Lillemor Karlsson från Connect berätta om hur det stora nätverket hjälper företag att växa och nu etablerar sig i Hudinge. Gasellföretagaren Erik Uddén som driver FOKA Kvalitet berättade om vikten av kvalitetssäkring i tillväxten innan Renate Åkerhielm från Södertörns högskola berätta om BASIS-projektet och internationalisering i näringslivet.

Årets företag i Huddinge – GeWe Promotion – gästade morgonsoffan genom Jeanette Liedgren som berättade hur långsiktighet och stabilitet lagt grunden till företagets utveckling och tillväxt. Inger Wickbom från Nyföretagarcentrum vittnade om mod och handlingskraft innan årets nyföretagare Anna Åkerblom från Derma To Me – Hudvård by Anna – berättade om sitt företagande och vikten av ett bra bemötande.

Jag bad morgonsoffans gäster hjälpa mig att fylla ordet tillväxt med innehåll och jag tycker att de alla bidrog. Ibland blir det där begreppet lite urvattnat, men med ord som mod, förnyelse, möjligheter, förändring och vinst så tycker jag att ordet fick tillbaka lite kraft igen. Den där kraften är en av de bästa sakerna med att jag – trots att jag flyttat hem till Örebro – hela tiden återkommer till Huddinge. Det finns en energi i den här populära delen av Stockholm. Här möts människor med idéer och det skapar ett härligt utvecklingsklimat. Värt att gilla.

Det blev en fin morgon. Jag tackar gästerna och Fullersta Gårds Kafé som bjöd på smakrik frukost.

Nästa gång ställer vi upp morgonsoffan 2 oktober. Efter sommaren berättar vi var. Missa inte Tillväxtforum 12 juni då CONNECT kommer berätta mer om sitt nätverk och erbjudande till företag i Huddinge som vill växa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *