Huddinge centrum i framtiden

Arena Huddinges frukostmöte den 12 juni lockade med en försmak av framtiden för Huddinge centrum. Morgonens paneldiskussion avslutades med Huge fastigheters prisutdelning i arkitekttävlingen för kvarteret Paradiset.

Åsa Linder från Jones Lang LaSalle inledde med att presentera en rapport om kontorsmarknaden i Huddinge. Rapporten pekade på hur Huddinge centrum och Flemingsberg kommer att vara de mest attraktiva kontorslägena i kommunen i ett femårsperspektiv. Nyckeln till det är inte minst de goda spårbundna kommunikationerna in till city.  

I ett 25-årsperspektiv ser det än mer gynnsamt ut. Särskilt för Flemingsberg som tros ha vuxit ytterligare som ett viktigt kluster för medicinsk forskning, menade hon.

Efter att Stefan Stahre, planarkitekt i Huddinge, visat upp den pågående programplaneringen för av Huddinge centrum, var det dags för paneldiskussion. Roger Höglund, kommunikationschef Huddinge kommun ledde diskussionen mellan Åsa Hedenberg, VD Huge, Tomas Hansson (KD), kommunalråd Huddinge kommun och Pia Forsberg, näringslivschef Huddinge kommun.

Här märktes tydligt hur omtyckt dagens centrum är tack vare sin personliga karaktär. Det är lätt att mötas i Huddinge centrum och detta bör pågående planering ta fasta på, menade deltagarna. Skapa förutsättningar till fler ”sociala rum” med utbyggd handel, välkomnande parker, och ett mer varierat utbud av caféer och restauranger. Låt också kulturen ta plats i centrum: flytta ned biblioteket och satsa på en ny modern scen för kultur, var några av önskemålen.
Huddinge festival 2012 togs upp som ett lysande exempel på hur kulturen kan ta plats i parkmiljön i centrum.

Avslutade gjorde prisutdelningen där Kod arkitekters förslag Sekvenser belönades i Huge fastigheters arkitekttävling för kvarteret Paradiset. Ett förslag där byggstart kan bli så tidigt som 2014 menade representanter från Huge.

Text: Magnus Trogen, Provins

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *