Tack och God Jul

bloggFWR_7275

Vi närmar oss jul igen och jag känner att jag vill skriva några rader för att reflektera kring det halvår som ligger bakom oss. För snart sex månader sedan stod jag i Visby och gladdes åt att se ännu fler politiker, företagare och tjänstemän från Huddinge på plats under Almedalsveckan för att lyssna, prata och skapa relationer. Huddinge kommun höll ännu ett uppmärk sammat seminarium på temat entreprenörskap, skola och arbetslinjen. En mycket intressant panel och rekordpublik gjorde seminariet till en succé i mina ögon. En fin start på ett par månader där vi arbetat ännu mer tillsammans för att skapa ett ännu bättre företagsklimat i Huddinge utvecklats. Jag har varit på många olika möten vid olika tider och känner att det här är något som kommer ge goda resultat på sikt. Många kloka och engagerade företagare som möter förtroendevalda och tjänstemän från kommun kommer fram till nya idéer och lösningar. Jag tror att Arena Huddinge är en katalysator i det här arbetet och det gör mig glad. Det här är ett arbete som fortsätter. Tillsammans bidrar vi till att göra det lättare för människor att starta och driva företag i Huddinge. Vi förenklar, helt enkelt. Inte minst när Huddinge som första kommun i Sverige, spelade SAMspelet med företagen tillsammans med företagare under Arena Huddinges medlemsmöte i mitten av oktober.

Tillsammans med engagerade och erfarna konsulten Eva Swede arrangerar vi en serie nätverks- och kurskvällar under rubriken “Att växa som småföretagare i Södra Stockholm”. Jag har varit med under de första tillfällena och fått lära mig saker samtidigt som jag träffat nya företagare. Intressant är det, och jag ser fram emot resten av kursen i vår.

På den stora fastighetsmässan Business Arena var vi med igen. Också här uppmärksammades Huddinge och det arbete som inte minst våra bygg- och fastighetsbolag gör. Vi fyllde ett studiebesök och möte i Flemingsberg, där bland andra landshövdig Chris Heister talade.

25 oktober hade vi ett välbesökt God Morgon Huddinge med många spännande personligheter i Thomas Oredssons morgonsoffa. Tillsammans med Huddinge kommun har vi fått igång frukostmöten som ger mer och skapar fler möjligheter och jag ser fram emot en fortsättning under 2013.

De unga företagarna i Huddinge imponerar även i år. När jag satt som ordförande i juryn för Arena Huddinges Riskkapitalister i början av december tyckte jag ungdomarna som presenterade sina idéer var bättre än någonsin. Tre företag premierades av riskkapitalisterna och fyra ytterligare fick mässpriser. Om inte det rekordartade snöfallet gjort det så svårt för publiken att komma till mässan är jag övertygad om att fler hade känt som jag. Många av de här ungdomarna kommer märkas i framtiden.

I den närmaste framtiden väntar jul och nyår. Jag hoppas att du får tid och möjlighet att fira på just det sätt som passar dig bäst. När vi möts igen inleds ett spännande 2013. Nu säger jag God Jul, Gott nytt år och tackar innerligt och uppriktigt för ditt engagemang för Huddinge och det arbete vi gör i Arena Huddinge. Det gör skillnad.

2 reaktioner på ”Tack och God Jul”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *