Priser till unga företagare från Huddinge

Våga Vara Egen 2012 är över. Ett stort antal ungdomar från Huddinge har visat upp sig och sina idéer. Några av dem uppmärksammades extra under den stora prisutdelningen i Victoriasalen på Stockholmsmässan.

 


Miljöpriset gick till Climabags UF, Sjödalsgymnasiet med följande motivering: “Årets vinnare möter ett uttalat miljöproblem i vardagen. Genom sina produkter ger de gemene man en möjlighet att bidra till en mer hållbar värld. Med ett genuint miljöengagemang och stort driv har vinnarna knutit imponerande kontakter för att få ut produkterna på marknaden.” Priset delades ut av Ulla Hamilton, Stockholms stad.

Bästa säljaren också från Huddinge
“Med affärsmässighet ut i fingerspetsarna och med retorik av världsklass lyckas denna drivna person att till och med övertyga bilhandlaren att satsa på isskrapor”. De orden som lästes upp av  Fredrik Lins från Dale Carnegihandlar om Stockholms bästa säljare. Hon heter Sofia Westfahl och representerar Modern Marketing UF, Sjödalsgymnasiet. Tvåan i samma kategori kommmer också från Huddinge och heter Ellinor Sätterqvist, Cupcover UF, också från Sjödalsgymnasiet.

Panorama Pictures UF blev tredje bästa UF-företag och Step One UF kom trea i kategorin Bästa tjänst. Panorama Pictures UF kom dessutom tvåa i produktutvecklingskategorin. WarmSweden UF kom tvåa i logotype-kategorin och trea i kategorin för Responsible Business. Sjödalsgymnasiet var nominerat som årets skola, men den utmärkelsen gick till JENSEN gymnasium södra.

Arena Huddinge gratulerar alla deltagande ungdomar. Tidigare under dagen arrangerade vi en lunch och visade runt ett antal företagare, politiker och tjänstmän på mässan. Vi är stolta över er och tacksamma för att ni vågar prova idéer. Lycka till i framtiden. Er handlingskraft behövs.

Dessutom tipsar vi om att titta igenom twitter och hastaggen #vve2012. Där finns ganska många vittnesmål om kraften i Ung Företagsamhet och Våga Vara Egen. Nu ser vi fram emot ett fortsatt bra läsår för ungdomarna och SM som hålls senare i vår.

Ung Företagsamhet har publicerat en lista över alla vinnare. Den hittar du här.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *