Jeans Rescue UF vann hos Arena Huddinges riskkapitalister

Huddinges gymnasieelever har i många år varit ledande i Sverige inom Ung Företagsamhet. 4 december visades detta tydligt när mässan Ung & Företagsam arrangerades på Kungens kurva Shoppingcenter. Många UF-företag ställde ut på mässan och visade upp en imponerande bredd av produkter och tjänster. Ett antal företag träffade dessutom Arena Huddinges riskkapitalister med målet att övertyga juryn om att investera i just deras företag.

Riskkapitalisterna – Elena Krivovyaz, Goldfish Design, Oscar Orrvik, Balingsholm, Mats Lindström, PS Auctions, Edward Howard, Arena Huddinge och Maria R Andersson, Ikea Centres – lyssnade och övervägde UF-företagens presentationer, ställde frågor och kom till slut fram till att dela ut följande priser:

Stora investeringen: Jeans Rescue UF
Jeans Rescue UF vann den stora investeringen. Företaget har tagit fram ett lagningskit för jeans. En produkt som leder till att fler jeans räddas och kan användas längre.

Juryns motivering: Med fokus på livslängd fyller den här produkten ett hål på marknaden.

Lilla investeringen: Ekopatrullen UF
Ekopatrullen UF vann den lilla investeringen, ett stipendium värt 3000 kronor. Företaget erbjuder en tjänst där de hjälper till med att organisera och rensa i förråd. Företaget erbjuder också hjälp med återvinning.

Juryns motivering: Med ett organiserat och hållbart arbete kan det här företaget skapa ordning och reda för sina kunder.

Juryns specialpris: Connect IT UF
Connect IT UF vann juryns specialpris, ett stipendium värt 1500 kronor. Företaget erbjuder små IT-företag en plattform där de kan exponera sina erbjudanden, samt hjälp till företag som behöver IT-kompetens att hitta den.

Juryns motivering: En bra plattform som ligger rätt i tid och som koppla ihop behov och efterfrågan på ett tydligt sätt.

Arena Huddinges riskkapitalster imponerades av de UF-företag som presenterade sina idéer under dagen. Eleverna är motiverade, drivna och hittar lösningar på utmaningar som finns. Både för att lösa kortsiktiga behov hos kunder, men också för att hitta hållbara lösningar för samhället i stort. Det är väldigt inspirerande att möta framtidens företagare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *