God Morgon Huddinge 16 februari: Huddinge behöver företag och investerare

God Morgon Huddinge 16 februari: Huddinge behöver företag och investerare

16 februari samlades företagare, beslutsfattare, investerare och företagsfrämjare när Huddinge kommun bjöd in till 2018 års upplaga av Mötesplats Huddinge. Politikersamtal, mingel och en intressant föreläsning om kompetens i ny kanaler stod på programmet, som inleddes med årets första frukostmöte i serien God Morgon Huddinge. De här frukostmötena arrangeras av Arena Huddinge och Huddinge kommun tillsammans. I morgonsoffan hos Fredrik Welander tar aktuella gäster plats med kunskap, nyheter och inspiration.

Den här morgonen filmades samtalen och här kan du nu se samtalen i efterhand.

I den första dialogen för dagen mötte vi Daniel Dronjak (kommunstyrelsens ordförande) och Magdalena Bosson (kommundirektör). Under det femton minuter långa samtalet diskuterades näringslivets roll i en tillväxtkommun, Huddinges regionala och nationella ansvar, vad som händer när beslutsfattare besöker lokala företagare och mycket annat.

Sara Andersson, områdesstrateg för Kungens kurva samtalade tillsammans med Martin Lindblad (Cavendo/Heron City) om utvecklingen i Kungens kurva. I samtalet diskuterades bland annat vikten av upplevelser och blandade miljöer för Kungens kurvas utveckling. Och sedan konstaterar vi att Heron City är en unik attraktionskraft i Sverige, med närmare dubbelt så många besökare än Liseberg i Göteborg.

Flemingsberg är inne i en unik utveckling och i morgonsoffan samtalade områdesstrategen Signe Wernberg tillsammans med Gustav Amberg (rektor vid Södertörns högskola) och Marcus Svensson (VD för Byggvesta Development) om att bygga stad där studenter, forskare, entreprenörer, boende och andra människor skapar framtidens idéer. I Flemingsberg skapas ett nytt campus och en helt ny stad där framtidens startups och idéer föds.

Tillsammans med Charlotte Persson (chef för strategiska sektionen vid samhällsbyggnadsavdelningen i Huddinge kommun) och Pia Forsberg (näringslivschef i Huddinge kommun) sammanfattade Fredrik Welander morgonen. I samtalet berättar Charlotte om det strategiska arbetet i ett snabbväxande Huddinge. Pia berättar bland annat om intrycken av processen där kommunen träffar 100 företag på 100 dagar.

Frukostmötet God Morgon Huddinge hålls nästa gång 1 juni. Då kommer vi bland annat att ta upp det spännande samtalet om allt som händer i Länna, ett samtal som tyvärr fick utgå den här morgonen på grund av sjukdom.