Det handlar om unga, om företagen och om jobben

God Morgon Huddinge! Foto: Fredrik Welander

Vi har precis gjort klart med gästerna till årets sista frukostmöte i serien God Morgon Huddinge! 6 december ställer vi upp morgonsoffan hos Huddinge Konferenscenter i Växthuset (Patron Pehrs väg 3). Jag kommer prata med intressanta gäster och det kommer främst handla om unga människor, jobb och arbetsmarknad. Samtal jag ser fram emot. Det pratas inte sällan om att ungdomar inte är intresserade av rätt saker. Jag är lika övertygad om att unga tjejer och killar inte sällan beklagar sig över att det bara finns tråkiga jobb där de bor. Men, den här gången tänker jag inte vi inte ska prata om. Vi ska prata med. Jag har börjat förbereda frågor till våra gäster.

Sören Söderback arbetar på Swedbank som gör en storsatsning på något de kallar Unga Jobb. Maria Berglund jobbar i Huddinge kommun med arbete och försörjning och har tillsammans med Arbetsförmedlingens Claudia Samorano mycket kunskap och arbetsmarknaden. Thomas Håkansson från Ekens Golv kommer att samtala med mig om hur utmanande det är att hitta rätt personer att rekrytera. Huddinges egen superentreprenör Maria Berghäll kommer berätta mer om FutureCamp – ett spännande initiativ för unga och jag kommer sammanfatta allt som sagts under morgonen med hjälp av Jelena Drenjanin (M) Kommunalråd Huddinge kommun och Vesna Jovic, Kommundirektör Huddinge kommun.

Dessutom kommer jag ställa några frågor till det UF-företag som hämtade hem årets stora investering från Arena Huddinges Riskkapitalister (avgörs 27 november) och jag tror att vi kommer upprepa förra årets julbords-battle där några av de företagare som erbjuder julbord i Huddinge presenterade sina erbjudanden och lottade ut julbordskuvert till frukostmötets besökare.

Jag ser fram emot God Morgon Huddinge. Jättemycket och hoppas att vi ses där. Om du vill anmäla dig, klicka bara på logotypen.

godmorgonhuddinge

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *