Dialoger, fika och företagskultur – Avgörande för framtida lönsamhet

God företagskultur och långsiktig hållbarhet hos individen attraherar kunder och anställda och är avgörande för lönsamheten. I kvällens workshop identifierar och utvecklar vi vad som är bra kommunikation och god företagskultur - för att skapa attraktiva företag och bättre affärer. Vår värd Johan & Nyström lär oss allt om kaffe - en del av vår företagskultur.

  Det här evenemanget har passerat.

Tuffare krav från anställda och kunder innebär stora utmaningar för företag som vill växa och säkerställa sina framtida affärer. Det här är en workshop om vad en god företagskultur betyder och hur bra dialoger är avgörande för företagets framtid. Johan & Nyström bjuder oss dessutom på hållbart kaffe och ger oss en rundtur i kafferosteriet.

Program
Från klockan 17:30 – 18:00 minglar vi och får kaffe och en macka innan kvällens aktiviteter.

Johan & Nyström – provsmakning av kaffe och guidning
Johan och Nyströms barista ger oss insikter i betydelsen av det bästa i ”Svensk fika”. Vi får provsmaka olika typer av kaffe, besöka rosteriet och fika tillsammans. Kvällen värd Tobias Larsson, VD på Johan & Nyström, berättar kort om företagets historia och framgångsfaktorer.

Dialoger, fika och företagskultur – vi är varandras arbetsmiljö
En workshop där Eva Swede guidar oss i god företagskultur och samtalsklimat. Vad attraherar anställda och kunder? Vad gör att människor vill jobba och göra affärer med just oss? Eller inte.

Vad betyder värdegrund och kultur i arbetslivet i praktiken?

 • Hur påverkar företagets kultur och värdegrund chefer, medarbetare och kunder?
 • Personligt varumärke – Soloföretagarens företagskultur?
 • Hur arbetar vi med stöd av Arbetsmiljöföreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4) som alla arbetsgivare är skyldiga att förhålla sig till?

Metoder för att skapa en god och inbjudande kultur för kunder och medarbetare.

 • Våra olika beteenden och motivation.
 • Vårt behov av känsla av sammanhang – KASAM.
  Det vi gör ska vara meningsfullt, hanterbart och begripligt.
 • Bemötande och feedback.
 • Coachande förhållningssätt och empatisk kommunikation (Giraffspråket).

Hur gör vi i praktiken för att skapa en god kultur?

Workshopledare: Eva Swede, Föreläsare och konsult på Fri och Stark AB.

Intresseanmälan: Anmäl dig genom att fylla i nedanstående formulär. Deltagandet är avgiftsfritt, men du får betala en No-showavgift på 495 kronor (plus moms) om du avanmäler dig mindre än 3 dagar innan tillfället.